Det spørgsmål blev vi stillet i går, efter vores opslag om at det hænger sammen. Det virker som to forskellige ting, og to forskellige udfordringer. Men det mener vi faktisk ikke i Empowerment Academy.

De ydre klimaforandringer – temperaturer der stiger, mere regn, is der smelter, forurening, udtømning af naturens ressourcer, dyrearter forsvinder osv.

De indre klimaforandringer – stigende stress, sygemeldte, folkesygdomme, øget diagnosticeringer, flere og flere der bliver syge fordi de skal passe ind, samfundssyn som ikke er mangfoldigt og gør os syge, angst, selvskadende adfærd osv.

Vi mener, at tilstanden i vores ydre klima hænger sammen med vores indre klima. Og nej, det kan vi ikke bevise i statistikker eller formler, MEN hvis vi i et øjeblik glemmer det og bruger vores sunde fornuft, er det jo nærmest indlysende, at løsningen på vores ydre problemer starter med en forandring i vores bevidsthed.

Det gamle må dø for at nye muligheder kan opstå, og måske er den krise som vi befinder os i, en fantastisk mulighed for indre vækst. Det er lige som om de ydre omstændigheder tvinger os i knæ. Tvinger os til at fatte at det faktisk er ligegyldigt med at sortere skrald, hvis vi alligevel dør af stress, eller kræft og glemmer at leve i forsøget på at “følge med,”

Vores verden er et spejl af vores bevidsthed, og den krise vi oplever i vores miljø og samfund, mener vi, er et spejl af en krise i vores bevidsthed.

Mon det giver mening ?

Husk så også! Kriser kommer altid lige før et gennembrud. Vi kan kun komme igennem krisen ved at vi vokser indefra og ved at vi flytter opmærksomheden og kigger på de muligheder og løsninger som findes.

OG DE LØSNINGER OG MULIGHEDER FINDES INDENI DIG!

Og hvis du har svært ved at få øje på, hvor du skal starte – så skriv til os og lad os tage en snak. Det er nemlig nu dit indre klima burde få et servicetjek, hvis du er klar til, sammen med os, at forandre verden.